lauantai 13. huhtikuuta 2013

Pallo pyörii taas

Vaikka sitä ei uskoisi kun katsoo ulos ikkunasta, on nyt virallisesti kesä koska kotimainen jalkapallokausi alkaa. Olkoonkin, että vaikkapa Mestarien liigan TV-pelit ovat korkealaatuisempia kuin oma Veikkausliigamme, minun jalkapalloseuraamiseni tärkeimmät kohteet ovat kotimaisia; TPS liigassa ja Kraft kakkosessa. Käytännössä minulle kertyy yleensä noin kolme livematsia kaudessa, vähän riippuen siitä miten minun aikatauluni ja muut menemiset sopivat yhteen sarjaohjelman kanssa, mutta tänä vuonna minulla on ainakin toiveissa nähdä Kraft livenä kotikentällään, koska tuo meidän mansikkapaikkamme sijaitsee entisen kotikuntani Närpiön naapurissa. Harmi vain, ettei vanha vihollinen Kaskö IK enää yllä samoille sarjatasoille - viimeksi 90-luvun puolivälissä oli vielä oikeita derbyjä.

Liiga pyörähtää käyntiin jo tänään -itse asiassa tätä kirjoittaessa n. vartin kuluttua - Turun Urheilupuiston yläkentällä, joka on Tepsin varakenttä siinä tapauksessa, ettei Kupittaalla voida pelata - ja nyt ei voida. Harmi yleisön kannalta, koska yläkentän katsomo ei vedä vertaa kunnon jalkapallostadionin lehtereille - mutta toisaalta nyt olisi ollut kunnon tilaisuus nähdä jalkapalloa oikeissa olosuhteissa - seisomapaikalta, siniseksi paleltuneena. Olen minä tosin joskus istunut juuri Kupittaalla t-paidassa huhtikuussa - silloin ennen, kun keväälläkin oli joskus lämpöasteita.

Useimmat asiantuntijat - niinkuin amatööritkin - veikkaavat HJK:n olevan tällä kaudella ylivoimainen; kieltämättä joukkue onkin kova ainakin paperilla, mutta vahvistunut on kyllä Tepsikin. Lokakuussa tiedämme kuinka kävi - mutta näin minuutteja ennen sarjan alkamista minun veikkaukseni vuoden 2013 Veikkausliigan lopputuloksesta on seuraava:
1. TPS 2. HJK 3. MIFK 4. Inter 5. Lahti 6. KuPS 7. Honka 8. Jaro 9. MyPa 10. JJK 11. VPS 12. RoPS

1 kommentti:

 1. Lähtin tuon liigaveikkausrivini myös #ligatipset2013-kilpailuun, jonka pisti alulle Svenska Ylen Antti Koivukangas. Hän sai 169 vastausta, joiden yhteenlaskettu veikkaus on tämä:
  1. HJK (medelplacering 1.11)
  2. TPS (medelplacering 2.28)
  3. Honka (medelplacering 4.63)
  4. Inter (medelplacering 5,07)
  5. Lahti (medelplacering 5,20)
  6. KuPS (medelplacering 5,81)
  7. IFK Mariehamn (medelplacering 6,62)
  8. JJK (medelplacering 8,20)
  9. MyPa (medelplacering 8,82)
  10. VPS (medelplacering 9,14)
  11. RoPS (medelplacering 9,76)
  12. FF Jaro (medelplacering 10.91)
  - eli oma veikkaukseni seuraa kokonaisveikkausta kohtuullisen hyvin; neljä joukkuetta oikeilla paikoilla, kärkikaksikko sama mutta toisessa järjestyksessä (meitä oli 12 Tepsiin uskojaa) - suurin ero on kai että minä uskon Jaroon huomattavasti keskimääräistä enemmän.

  VastaaPoista